POTATISGRATÄNG MED FLÄSKFILÉ
Det har tillagats en riktig gormémiddag ikväll här på tvistevägen. Potatisgratäng med fylld baconinlindad fläskfilé. Var länge sedan jag åt fläskfilé, typ 3 år sedan, men blev inte besviken. Potatisgratängen blev en höjdare! Här kommer receptet:
Potatisgratäng:
10 medelstora potatisar
1 gul lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
4 dl grädde
1 dl mjölk
smör
salt
svartpeppar
1 dl riven ost
Gör såhär:
Skala och skiva potatis och löken tunt. Smörj en ugnsform och varva potatis och lök. Häll sedan över grädden, salta och peppra. Sätt in gratängen i ugnen (200-220g) i cirka 45 minuter. Efter ungefär 30 minuter har gått, ta ut gratängen, blanda om och lägg på den rivna osten. Sätt in i ugnen igen tills osten blivit gyllenbrun.
Fläskfilé:
1 fläskfile
100 g philiadelphia ost
paprikapulver
salt
1-2 pressade vitlöksklyftor
140 g bacon
Gör såhär:
Finputsa fläskfilén från fläsk, och snitta den därefter på mitten. Blanda ihop en röra med philadelphiaosten, vitlöken, paprikapulvret och salt. Lägg röran i fläskfilén, salta och peppra utanpå och rulla därefter bacon runt. (behövs inte så mycket salt eftersom bacon ger mycket sälta i sig) Lägg fläskfilén i en ugnsäker form och låt den stå i ugnen i ungefär en timme. Kontrollera att den är genomstekt genom att göra ett snitt.
Potatisgratäng:
10 medelstora potatisar
1 gul lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
4 dl grädde
1 dl mjölk
smör
salt
svartpeppar
1 dl riven ost
Gör såhär:
Skala och skiva potatis och löken tunt. Smörj en ugnsform och varva potatis och lök. Häll sedan över grädden, salta och peppra. Sätt in gratängen i ugnen (200-220g) i cirka 45 minuter. Efter ungefär 30 minuter har gått, ta ut gratängen, blanda om och lägg på den rivna osten. Sätt in i ugnen igen tills osten blivit gyllenbrun.
Fläskfilé:
1 fläskfile
100 g philiadelphia ost
paprikapulver
salt
1-2 pressade vitlöksklyftor
140 g bacon
Gör såhär:
Finputsa fläskfilén från fläsk, och snitta den därefter på mitten. Blanda ihop en röra med philadelphiaosten, vitlöken, paprikapulvret och salt. Lägg röran i fläskfilén, salta och peppra utanpå och rulla därefter bacon runt. (behövs inte så mycket salt eftersom bacon ger mycket sälta i sig) Lägg fläskfilén i en ugnsäker form och låt den stå i ugnen i ungefär en timme. Kontrollera att den är genomstekt genom att göra ett snitt.
Ser lite suspekt ut på bild, men gott blev det!
Kommentarer
Postat av: Therése
Har ju lyckats börja gilla fläskfilé så det här måste jag med testa! Ser riktigt gott ut :)
Postat av: Maria
Therése: Ja men gör det. Det var faktiskt riktigt gott. Speciellt potatisgratängen! ;)
Trackback