BLOGG - FOTOGRAFI&DESIGN - HEM&DESIGN - HÄLSA&TRÄNING - MATLAGNING - MODE&SHOPPING


Spenatsoppa med ägghalvor

Ett riktigt bra, gott och superenkelt recept om man går efter LCHF. Spenat innehåller i princip inga kolhydrater, eftersom det bara innehåller 0,6 g /100 g. Perfekt, med andra ord! Eftersom mina ägghalvor sjönk snabbt som attan, så fick jag lov att sno en bild från kokaihop.se

Ingredienser:
400 g fryst hackad spenat
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
2 st äggulor + 1 dl grädde
salt och peppar
kokta skalade ägg

Gör såhär:
Koka äggen och skala dem, tina spenaten under tiden. Fräs sedan spenaten i smöret, blanda ner bujongen och koka i cirka 5 minuter. Tillsätt grädden och eventuellt mer vatten. Dra av kastrullen från plattan. Vispa ihop äggulor och grädde, och red av soppan med detta (den får inte koka sen). Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med de kokta äggen.

2010-10-08 @ 22:49:56 Matlagning Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
Kategorier
  • Allmänt
  • Fotografi & Design
  • Hem & Design
  • Hälsa & Träning
  • Matlagning
  • Mode/Shopping
Arkiv
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
RSS 2.0